Friday, August 12, 2011

For Mikey - Creamy Peanut Butter Pie

Our thoughts are with Jennifer and her daughters in this difficult time.

Nyligen läste jag ett gripande inlägg från en blogg jag följt länge In Jennies kitchen där Jennifer Perillo's make hastigt gått bort i hjärtattack. Hon skriver:

"As I spend Friday reflecting on the love and life that was gone in an instant, I'd like to invite all of you to celebrate his life too. Mikey loved peanut butter cream pie. I haven't made it in a while, and I've had it on my to-do list for a while now.
I kept telling myself I would make it for him tomorrow. Time has suddenly stood still, though, and I'm waiting to wake up and learn to live a new kind of normal. For those asking what they can do to help my healing process, make a peanut butter pie this Friday and share it with someone you love. Then hug them like there's no tomorrow because today is the only guarantee we can count on."

Inlägget har fått mig att tänka på min egen underbare make. Han är det bästa som har hänt mig och är en fantastisk far till barnen samtidigt som han är min absolut bäste vän. Just ikväll kommer vi inte att prata huslån, arbete eller om trädgården. Ikväll kommer vi att kramas extra mycket och njuta av vår tillvaro tillsammans med barnen som om morgondagen inte finns.

Njut av din stund här och nu. Det tänker vi göra.

Creamy Peanut Butter Pie (5-6 portioner)

ca 8-9 kakor kladdkakeballerina, oreos eller liknande kex
ca 10-15 g smält smör
50-75 g choklad (spara 25g till garnering, jag använde både vit och mörk choklad till garneringen)
1,5 dl grädde (+ 0,5 dl grädde för dekoration)
100 g färskost (cream cheese)
100 g jordnötssmör, creamy/smooth
1,5  dl florsocker
200 g kondenserad mjölk (sötad)
0,5 tsk vaniljarom eller vaniljpulver
0,5 tsk citronjuice

Gör så här:

Krossa kakorna i en mixer och blanda med smöret. Tryck ut kexblandningen i en form.

Smält chokladen och häll över de uttryckta kakorna och smeta ut. Vispa grädden hårt och ställ in i kylen.

Vispa färskost och jordnötssmör tills det blir fluffigt. Blanda i florsocker, lite i taget. Tillsätt sedan kondenserad mjölk, vaniljarom och citronjuice. Vispa på medelhög hastighet tills allt är blandat.

Vänd ner grädden och rör om med en slickepott tills allt är blandat.
Ta ut formen från kylen och häll över jordnötssmörsblandningen. Ställ in i kylen igen och låt stå 1-2 timmar (ju längre den är inne i kylen ju hårdare blir bottnen).

Garnera med lite grädde och riven choklad.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...